Avukatlık Hukuku

Online Avukat Danışma Hizmetleri 7/24

online avukat danisma hizmetleri 7 24 1224

Online avukat danışma hizmetleri, diğer geleneksel avukatlık hizmetlerinde olduğu gibi Avukatlık Kanunu’na ve Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen meslek kurallarına uygun bir şekilde icra edilmesi gerekmektedir.

Online Avukat Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte çevrimiçi avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetlerinin sayısı da her geçen artmaktadır. Hukuki uyuşmazlık hakkında avukatlık ofisinden online hizmet almak; avukatlık hizmetlerinin daha kolay bir şekilde sunulmasını sağlamakta ve yurttaşlar açısından adalete erişimi artırmaktadır.

Online Avukat Danışma Hizmetleri Nelerdir?

Hukuki uyuşmazlığın çözümü noktasında avukatlar tarafından görüntülü veya sesli iletişim araçlarıyla online avukatlık hizmetleri alınabilmektedir. Dava takibi ve hukuki danışmanlık gibi avukatlık hizmetleri online sistem üzerinden sağlanmaktadır. Davaların UYAP sistemi üzerinden açılması ve takip edilmesi, adliyelerde e-duruşma yönteminin yaygınlaşması avukatlık hizmetlerinin çevrimiçi olarak sunulmasına olanak tanımıştır. 

Başka İlde Bulunan Avukatlık Ofisinden Nasıl Hizmet Alırım?

İletişim kanallarıyla hukuki uyuşmazlığın çözümü için hukuk bürolarıyla iletişim kurabilirsiniz. Görüntülü (whatsapp veya zoom üzerinden) veya sesli iletişim araçlarıyla tarafımıza hukuki uyuşmazlıklar görüşülmektedir. Hukuki uyuşmazlığın çözümünün tespit edilmesi ve avukatlık ücreti noktasında tarafların anlaşmasından sonra müvekkil adayının noterden vekaletname çıkarması gerekmektedir. Noterden çıkarılan vekaletnamenin ise ofise kargo ile gönderilmesi hukuki sürecin başlaması için önem arz etmektedir.

Online Avukatlıkta Güven İlişkisi

Kanun işlerinde ve hukuki meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem veya yargı yetkisini haiz bulunan diğer organlar huzurunda gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adli işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek, yalnız baroda yazılı avukatlara aittir. Avukatlık mesleğini ise herhangi bir ilin barosuna kayıtlı kişiler, icra etmeye yetkilidirler. Avukatın hangi baroya kayıtlı olduğu Türkiye Barolar Birliği’nin internet sitesinden veya ilgili barodan teyit edilebilir. Avukatlık Kanunu’nun 34. maddesi gereğince avukatlar, yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmak ve Türkiye Barolar Birliğince belirlenen meslek kurallarına uymakla yükümlüdürler. Avukatın Avukatlık Kanunu ve meslek kurallarına aykırı davranması halinde hukuki ve cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Online avukatlık hizmetleri de ilgili düzenlemeler çerçevesinde sunulmaktadır.

Müvekkillerle hukuki yardımın konusunu, avukatlık ücretini ve sair hususları içeren avukatlık sözleşmesi yapılmaktadır. Söz konusu avukatlık sözleşmesi ile birlikte müvekkil ile avukat arasındaki ilişki sağlam bir zemine oturacak böylelikle müvekkilin hakları da korunmuş olacaktır. Örnek avukatlık sözleşmesine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Online Avukat Danışma Hizmetinde Avukatlık Ücretleri

Online avukatlık hizmetlerinde avukatlık ücreti Türkiye Barolar Birliği’nin çıkardığı avukatlık asgari ücret tarifesine göre belirlenmektedir. Avukatlık ücretinin belirlenmesinde hukuki uyuşmazlığın niteliği, sürecin zorluğu, uzunluğu ve sair hususlar nazara alınmaktadır.

Ofisinize Gelmeme Gerek Var Mı?

Online avukatlık hizmeti için müvekkil adaylarının ofise gelmesi şart değildir. Görüntülü veya sesli iletişim araçlarıyla birlikte tarafımızla irtibat kurabilir ve hukuki uyuşmazlığın çözümü hakkında bilgi alabilmekteler. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir